14 Oktober 2012

 Ahad, Oktober 14, 2012      
Assalamualaikum..
Alhamdulillah saya dapat menghasilkan blog yang mungkin dapat memberi maklumat kepada sesiapa yang ingin menimba ilmu didalam perniagaan internet.Walau pun maklumat ini tak berapa lengkap,saya berharap korang dapat komen dan memberi tunjuk ajar disebabkan saya nie orang yang baru jugak mencuburkan diri dalam alam blog.Tanpa banyak songgeh yang akan saya buat lagi, jom kita teruskan misi utama kita..


soalan..
Bagaimana saya boleh membuat wang dalam talian?

Jawapan..
Terdapat berpuluh-puluh cara-cara untuk membuat talian, di bawah adalah senarai perkhidmatan yang sah dan berkesan boleh didapati dalam talian yang boleh membantu korang serba sedikit mendapatkan duit sama ada untuk pendapatan tambahan atau sebagai kerja sepenuh masa.Saya cuba untuk membuat senarai yang tak seberapa ini sebagai pelengkap sebaik mungkin dengan perkhidmatan yang boleh digunakan untuk semua orang tanpa mengira sesiapa pun, dan bagaimana kita boleh mendapat manfaat dengan komputer dan internet.

Apabila kita cuba untuk membuat wang dalam talian berhati-hati dengan penipu dan lain-lain perkhidmatan penipuan. Sebagai peringatan bersama pastikan korang baca maklumat dibawah.

 • Jangan membayar apa-apa kos yang signifikan permulaan atau pendahuluan, deposit, atau pembayaran downpayment. Sebagai contoh, sebuah syarikat atau individu yang mendakwa pembayaran untuk perkakasan komputer khas atau bahan pemasaran yang diperlukan.
 • Elakkan perkhidmatan meminta untuk cek tunai ke dalam akaun bank korang..
 • Dapatkan maklumat latar belakang syarikat, dan untuk semakan boleh melihat mereka di atas BBB.
 • Berhati-hati apabila meminta maklumat peribadi seperti e-mel, nombor telefon, keselamatan sosial, dan lain-lain.
 • Sedarlah segala keuntungan, memerlukan beberapa pekerjaan, tidak ada perkara yang mudah untuk membuat beribu-ribu duit tanpa bekerja.
 • Akhir sekali, sentiasa menjaga moto “Jika ia kedengaran baik untuk menjadi kenyataan, ia mungkin adalah.” di belakang minda kita.

  Antara senarai cara-cara untuk kekal selamat dalam talian.

  Seni dan kraf

  Etsy adalah tempat yang hebat untuk mana-mana artis atau sesiapa sahaja yang menikmati membuat barangan buatan tangan yang unik dan merupakan tempat yang hebat untuk menjual barangan vintaj.,ini adalah kerana masyarakat yang berpontensi mempunyai lebih 15 juta pembeli yang melawat setiap hari dan sesiapa sahaja boleh membuat kedai online dieorang sendiri dan membolehkan ia boleh didapati kepada pelawat-pelawat.

  ArtFire adalah satu lagi tapak yang besar untuk menubuhkan kedai maya korang sendiri dan menjual kepada berjuta-juta orang di Internet. Juga, jika korang seorang ahli Etsy, ia juga mudah untuk mengimport data Etsy korang ke ArtFire untuk menjual barangan korang pada kedua-dua laman web.

  Fiverr

  Fiverr adalah satu lagi tapak yang hebat yang membolehkan sesiapa sahaja untuk mencipta laman yang disenaraikan perkhidmatan dieorang yang mana sanggup untuk berkhidmat dengan bayaran $ 5.00. Ini boleh jadi apa-apa daripada melakukan suara lebih, mewujudkan animasi, memberi ulasan, menawarkan nasihat, atau apa-apa yang lain boleh dapati berguna. Walaupun lima dolar bunyi seperti tidak banyak, tugas yang mudah mungkin bagi korang  untuk melengkapkannya dan jika korang boleh disiapkan dalam masa satu jam, ia boleh menjadi pendapatan tambahan yang baik.

  Laman web yang serupa termasuk peopleperhour, yang membolehkan sesiapa sahaja untuk melakukan pekerjaan yang mengambil satu atau beberapa jam untuk menyelesaikan apa-apa untuk harga yang dieorang tetapkan.

  Kickstarter

  Kickstarter adalah halaman yang hebat untuk sesiapa yang mempunyai idea yang hebat atau projek tetapi tidak mempunyai modal untuk membiayai projek. Menggunakan sesiapa tapak boleh mewujudkan halaman yang menjelaskan projek atau idea dieorang dan berapa banyak dieorang perlu untuk membiayai projek dieorang. Walaupun mewujudkan projek, ganjaran boleh diwujudkan untuk membantu menarik orang untuk melabur ke dalam projek korang. Sebagai contoh, ganjaran boleh dibuat yang memberikan seseorang beberapa seni asal jika mereka menderma $ 200.00 hingga projek itu.

  Freelancing projek

  Terdapat banyak perkhidmatan dalam talian yang membolehkan sesiapa sahaja dari seluruh dunia untuk bekerja di rumah dan kerja-kerja yang lengkap untuk individu dan syarikat-syarikat lain. Pekerjaan boleh menjadi apa-apa dari menulis ulasan, reka bentuk logo, pengaturcaraan, proofreading, kemasukan data, perakaunan, gaji, menterjemah, dan banyak lagi. Semua perkhidmatan ini membolehkan korang untuk menyenaraikan kelayakan korang dan menetapkan kadar gaji korang atau melayari penyenaraian pekerjaan dan membuat permintaan untuk perkidmatan korang. Berikut adalah senarai beberapa kontraktor yang popular dan freelancing perkhidmatan berkaitan.

      Elance
      Penterjemah bebas
      Odesk

  Di samping perkhidmatan di atas, terdapat berpuluh-puluh hab sumber di Internet yang akan membayar sesiapa sahaja untuk menulis kandungan yang berkualiti baik tentang apa-apa maklumat dan kemudian membayar royalti kepada penulis-penulis berdasarkan kira berapa kerap halaman dieorang dikunjungi. Beberapa contoh yang baik ini hab sumber termasuk: Helium, HubPages, Squidoo, dan Suara Yahoo!.

  eBook dan lain-lain barang maya

  eBook dan barang-barang maya adalah cara yang popular untuk membuat wang dalam talian kerana dieorang sering mengambil beberapa jam, minggu, atau bulan untuk membuat dan kemudian boleh dijual dalam kuantiti yang tidak terhad tanpa memerlukan apa-apa inventori atau infrastruktur. Satu perkhidmatan yang besar dalam talian untuk mana-mana penulis yang bercita-cita adalah Lulu yang membolehkan sesiapa sahaja boleh menulis buku atau panduan mengenai topik mana-mana dan menerbitkan buku mereka dalam bentuk elektronik atau membuat salinan keras, yang boleh digunakan untuk pengulas buku dan penerbit lain. Laman lain yang membantu mengedar dan menjual eBook dan lain-lain barang maya termasuk ClickBank, Createspace dan Sellfy.

  Fotografi dan audio

  Jika korang lebih gemari mengambil  gambar, mewujudkan ilustrasi, menghasilkan video, atau menghasilkan audio terdapat banyak laman web yang akan membayar korang untuk hak untuk menjual kerja korang kepada pengunjung. Salah satu perkhidmatan terbesar dalam talian adalah iStockphoto, yang akan memberi korang sehingga kadar royalti 45% untuk setiap gambar atau hasil kerja seni korang,dieorang jualkan. Laman web lain termasuk Depositphotos, Dreamstime, Fotolia, dan Shutterstock.
  Jika muzik lebih adegan korang, audiojungle adalah laman web yang membolehkan korang untuk memuat naik gelung, muzik, dan kesan bunyi ke laman web dieorang dan membuat royalti bergantung berapa banyak muzik yang korang dijualkan.

  Lelong Online

  Laman lelongan online seperti penjual Amazon, eBay, uBid, dan Craigslist adalah satu lagi cara terbaik untuk membuat pendapatan di Internet. Mencari dan menjual benda-benda di sekeliling rumah korang atau melawat kedai-kedai pajak gadai tempatan korang dan membeli barang-barang kecil untuk menjual di laman lelongan boleh membuat korang banyak duit. Jika anda tidak pasti apa yang perlu untuk dijual atau apa yang ada dalam permintaan, lakukan carian di eBay atau laman lelongan lain dan jenis dengan item jualan tertinggi. korang akan terkejut dengan apa yang dieorang yang jual dan berapa banyak dieorang membida.

  Amazon Mekanikal Turk

  Amazon.com Mekanikal Turk adalah perkhidmatan yang membolehkan korang untuk melengkapkan Tugas mudah Perisikan Manusia (HITs) dan akan mendapat pembayaran untuk kerja. Selalunya tugas-tugas ini adalah tugas yang mudah kerana hampir mana-mana manusia adakala mampu untuk melengkapkan seperti mengenal pasti warna dalam imej, mencari kata kunci dalam ayat, membandingkan teks, melengkapkan kaji selidik, dan lain-lain mengikut tahap kesukaran.Purata tugas-tugas ini tidak membayar dengan banyak tetapi boleh siap dengan mudah dan boleh menjadi sumber pendapatan tambahan.

  Kedai Laman Web, Blog, atau dalam talian

  Membuat laman web atau blog korang sendiri boleh menjadikan cara yang terbaik untuk membuat wang di Internet dan jika tapak yang berjaya, boleh menjadikan sesuatu yang boleh dilakukan sebagai kerja sepenuh masa. Walau bagaimana pun, mewujudkan sebuah laman web atau blog yang berjaya perlu mengambil banyak kerja, pembelajaran, dan bukan sesuatu kepastian membuat duit yang banyak dengan segera sebelum mana-mana laman web atau blog korang boleh mula membuat duit yang terus masyuk, ia perlu mendapat banyak pelawat.

   Bagaimana saya boleh membuat wang di laman web saya?
   Bagaimanakah saya mempromosikan laman web saya?

  Jika korang membuat laman web atau blog korang sendiri bunyi seperti terlalu banyak, tetapi korang mempunyai produk yang korang berminat dalam menjual menggunakan perkhidmatan untuk mewujudkan kedai online korang sendiri boleh menjadi pilihan terbaik korang. Sekali lagi, apabila kedai telah diciptakan,  pastikan korang memerlukan banyak pelawat atau produk yang unik untuk menarik pembeli. dari JumpSeller, Freewebstore,wordpress,bloger dan Shopify adalah hanya beberapa beratus-ratus perkhidmatan dalam talian yang membolehkan korang untuk membuat kedai online sendiri.

  Rekabentuk dan menjual T-shirt

  Mereka-bentuk  t-shirt design korang sendiri boleh menjadikan cara yang menyeronokkan dan memuaskan untuk membuat duit di Internet. Berikut adalah beberapa perkhidmatan yang membolehkan korang untuk merancang dan membuat sendiri t-shirt yang boleh dijual kepada sesiapa sahaja di Internet. Bagi setiap t-shirt dijual dengan reka bentuk korang, boleh membuat peratusan pendapatan.Tapak Spreadshirt  dan Cafepress adalah antara dua contoh yang baik laman-laman ini.
  Mengkaji dan hantar di laman web
  Laman web dan syarikat-syarikat memerlukan pengguna pelbagai jenis untuk mengkaji semula laman web dieorang dan menentukan adakah berjaya atau tidak bekerja di tapak dieorang. Laman seperti Whatusersdo dan Analysia akan membayar orang ramai untuk membantu dieorang mengkaji semula laman web pelanggan dan memberikan ulasan korang kepada laman web.

  Terdapat juga banyak laman web dan forum di Internet yang memerlukan penampilan masyarakat yang lebih kukuh dan lebih aktif. Terdapat perkhidmatan dalam talian yang akan membayar korang untuk penyertaan dalam laman-laman ini. Beberapa contoh termasuk Postloop.

  Affiliate

  Beribu-ribu orang telah menemui rahsia untuk membuat wang dalam talian dengan menjual produk orang lain. Dengan menjadi affiliate dimana beribu-ribu peniagaan ada didalam talian, korang boleh mendapat komisen yang hebat .. semua ini tanpa perlu mempunyai apa-apa produk korang sendiri.Dari memilih produk dan meletakkan iklan untuk membuat jualan dan mendedahkan rangkaian affiliate yang terbaik, panduan ini merupakan cara terbaik untuk sesiapa sahaja untuk bermula dengan pemasaran affiliate,
  contohnya SFI affilite.

  survey  Syarikat-syarikat besar sanggup membayar orang-orang seperti korang untuk pendapat tentang produk dan perkhidmatan dieorang. Biasanya ini  hanya dalam bentuk kaji selidik korang mengisi talian … mengambil masa kira-kira 5-10 minit dan boleh membayar setiap kaji selidik yang diberikan.

  Maklumat yang saya sediakan yang serba kekurangan ini adalah kerana membuka jalan atau peluang untuk menambahkan pendapatan kepada semua orang yang ingin mencari pendapatan semasa online..semoga laman ini memberi sedikit sebanyak maklumat kepada korang.

  Berhubung dengan pendapatan online istilah bukan mudah dan bukannya senang,tetapi memerlukan kerajinan dan usaha yang berpanjangan.Semangat dan ingin belajar perlu ada pada setiap orang yang ingin mencari pendapatan semasa online..semoga sikap berputus asa tiada erti di dalam perjalanan ini…

  komen dan maklumat dari korang semua amat di alukan untuk menjadi inpirasi saya..segala kekurangan dan kesalahan ini adalah dari saya jua,yang baik adalah dari Allah s.w.t..
  Selamat mencuba, berusaha dan tawakal adalah misi bersama…semoga berjaya dalam apa-apa jua pekerjaan kita..


  Jual Beli Bitcoin Malaysia

  Pengedar/ejen frenz diperlukan

  Bisnes Rm10 Untung je Beb

  Dikuasakan oleh Blogger.

  Translate