21 Februari 2013

 Khamis, Februari 21, 2013      ,
Assalamualaikum...

Kali ini saya akan berkongsikan serba sedikit maklumat untuk menjadi dropship atau pon berniaga tanpa memerlukan modal.

Pengenalan Dropship

Dropship Berniaga Tanpa ModalApa itu dropship?
Dropship adalah satu konsep perniagaan yang mudah dan disarankan untuk mereka yang ingin menceburi perniagaan internet kerana ia tidak perlu mengeluarkan modal dan menyimpan stok. Anda cuma perlu dapatkan gambar dan maklumat produk dari prmbekal/dropshiper

Konsep dropship ni juga boleh dipanggil satu Teknik Jana Wang Tanpa Modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau services yang dikeluarkan sendiri dan ini bermakna anda berniaga tanpa menanggung sebarang risiko.

Fungsi Utama Blogship.

Antara fungsi utama atau panduan menjadi blogship amatlah kacangnyer goreng.

1) Anda kene pilih produk yang anda agak minat dari mana2 company/dropshiper pastu amik gambar download ke copy ke pastu masukkan ke pasaran anda.
~ makluman kepada semua, ada diantara dropshiper yang mengenakan yuran dan ada secara percuma. Itu kaedah mereka dalam persaingan. Terpulang pada korang la nak pilih yang mana k~

2) Buat pasaran anda melalui Facebook, twitter, blog, laman web, forum dan apa2 jer la yang boleh orang lain tahu yang korang adalah perniaga. Kalau blom ada apa2 tempat perniagaan boleh la bukak akaun buat tapak.contoh perniagaan saya nie Ebook dan program affiliate.

3) Seterusnye apabila ada tempahan, pastikan anda bertanggung jawab mengendalikan proses order pada dropshiper dengan kata lain, anda kene tempah pulak pada blogshiper and dieorang akan proses penghantaran kepada pelanggan anda tue..senang kan..

4) Kalau ade tempahan dan seterusnyer tempahan pastinye anda akan mendapat keuntungan tanpa memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok. Ada diantara yang bertanyakan, "untung banyak ke"? jawapanyer adalah mengikut pasaran anda sendiri..ada sesetengah dropshiper membayar berbentuk komisen dan ada jugak mengikut persen..contoh la sepasang baju rm10 harga normal tapi untuk dropship dapat dengan harga rm8,so kat situ ada keuntungan..


Ok la..setakat nie jer yang dapat kawan kongsikan pada anda..yang kurang itu pada diri ini dan yang pastinye kebaikan datangnya Allah S.W.T . Semoga panduan ini sedikit sebanyak memberi manfaat kepada yang ingin berniaga tanpa modal, insyaallah dimasa akan datang saya kongsikan lagi kat anda..Selamat Berjaya..wassalam


Pelaburan Terbaik 2017

Jual Beli Bitcoin Malaysia

Pengedar/ejen frenz diperlukan

Bisnes Rm10 Untung je Beb

Dikuasakan oleh Blogger.

Translate